Synkroniserte blokker

Synkroniserte blokker - hero
I denne artikkelen

Med Notion kan du synkronisere innholdsblokker på tvers av flere steder. Synkroniserte blokker gjør at du kan redigere alle disse forekomstene samtidig 🔄

Jump to FAQs

Synkronisere innhold på tvers av sider

Hvis du vil synkronisere innhold på tvers av sider, kopierer du bare en eller flere blokker fra én side, limer inn på en annen og velger deretter Lim inn og synkroniser.

• Dra over blokkene for å velge innhold som skal synkroniseres, og kopier deretter (cmd/ctrl + C).

• Gå til en annen side og lim inn (cmd/ctrl + V).

• Velg Lim inn og synkroniser. Innholdet synkroniseres nå på tvers av sider.

• Synkronisert innhold vises med en rød ring. Redigering på én side vil endre andre forekomster i sanntid.

• Hvis du vil synkronisere innholdet på flere steder, klikker du på Kopier og synkroniser og limer det deretter inn i den tiltenkte destinasjonen.

Obs! Hvis en bruker ikke har tilgang til siden som inneholder den originale blokken, vil han ikke kunne se den synkroniserte blokken noe annet sted. Sørg for å gi de riktige brukerne tillatelse til å se den originale blokken.

Synkronisere på samme side

Synkroniserte blokker fungerer også på samme side! Du kan konvertere et eksisterende innhold i arbeidsområdet til en synkronisert blokk, og deretter lime inn for å lage en kopi.

• Velg de eksisterende blokkene ved å dra over dem med musepekeren.

• Klikk på blokkhåndtaket ⋮⋮ til venstre for markeringen. Velg Gjør om tilSynkronisert blokk for å gjøre de valgte blokkene synkroniserbare.

Tips: Skråstrek-kommandoen /turnsync kan også brukes til å konvertere en eksisterende blokk til en synkronisert blokk!

• Klikk på Kopier og synkroniser, og lim deretter inn på samme side.

Andre måter å synkronisere på

Du kan legge til nye synkroniserte blokker fra bunnen av:

• Legg til en ny synkronisert blokk med /synkronisertblokk eller med +-menyen

• Legg til nytt innhold direkte i, eller dra eksisterende innhold inn i den synkroniserte blokken.

• Klikk på Kopier og synkroniser og lim inn i en hvilken som helst destinasjon for å lage en synkronisert kopi.

• Når du holder musepekeren over innhold som er synkronisert på tvers av ulike sider, vises en rød kant, slik at det er lett å kjenne igjen.

• Klikk på en synkronisert blokk for å redigere og legge til innhold. Du kan også dra andre blokker inn i den synkroniserte blokken.

• I den synkroniserte blokkmenyen ser du en melding:

Redigeres på ↙ # andre sider som angir antall sider der den synkroniserte blokken finnes.

• Ved å klikke på Redigeres på ↙ # andre sider kan du vise og navigere til alle disse andre stedene.

Tips: I denne menyen vil den originale synkroniserte blokken ha ORIGINAL ved siden av seg.

Avsynkronisering av en kopi

Hvis du vil avsynkronisere en kopiert blokk fra resten:

• Klikk på blokkhåndtaket ⋮⋮ til venstre for blokken eller ••• i menyen.

• Klikk deretter på Avsynkroniser.

• Dette spesifikke innholdet er nå avsynkronisert. Andre synkroniserte blokker påvirkes ikke.

Avsynkronisere alle blokker

Hvis du vil avsynkronisere alle de synkroniserte blokkene samtidig:

• Gå til den originale synkroniserte blokken. Dette kan du gjøre ved å klikke på Redigeres på ↙ # andre sider og deretter tilbakelenken merket ORIGINAL.

• Klikk på blokkhåndtaket ⋮⋮ til venstre for blokken eller ••• i menyen.

• Klikk deretter på Avsynkroniser alle.

• Alle versjoner av dette innholdet er nå avsynkronisert, slik at de tilhørende blokkene blir til individuelle kopier.

Vanlige spørsmål

Jeg har lagt til en synkronisert blokk på en annen side, men ingen andre kan redigere den.

Den du deler siden med, må ha redigeringstilgang til den originale blokken for å kunne redigere synkroniserte kopier.

Synkroniserte blokker vises ikke på en side som jeg eksporterte.

Beklager for det! Dessverre støttes ikke synkroniserte blokker i eksporten ennå. Vi planlegger å legge til denne funksjonen snart, men takk for tålmodigheten i mellomtiden.

Still have more questions? Message support

Gi tilbakemelding