Kodeblokker

I denne artikkelen

Kodeblokker er nyttige for å demonstrere programmeringskonsepter, dele kode med andre utviklere eller bevare eget bibliotek med kodesnutter. De gjør det også enkelt å kopiere en hvilken som helst mengde kode til utklippstavlen for bruk andre steder 🕹️

På en hvilken som helst Notion-side kan du lage en kodeblokk for å vise koden slik at den brytes ut fra resten av innholdet og formateres etter språk.

• Klikk på + som vises til venstre når du holder musepekeren over en ny linje. Velg Kode og trykk på enter. Du kan også skrive /kode og trykke på enter.

• Når den nye kodeblokken er på plass, klikker du på den for å skrive inn eller lime inn koden.

Vi støtter syntaksmarkering på en rekke programmeringsspråk. Slik endrer du visningsspråket på koden:

• Klikk på navnet på språket øverst til venstre i kodeblokken.

• Skriv inn navnet på programmeringsspråket du vil søke etter, og trykk deretter på enter for å velge.

Slik eliminerer du siderulling og lager et linjeskift i kanten av kodeblokken:

• Hold musepekeren over kodeblokken og klikk på ••• øverst til høyre eller ⋮⋮ til venstre. Du kan også høyreklikke på selve blokken.

• Slå på alternativet Skjul kode .

Hold musepekeren over kodeblokken din for å vise knappene Kopier og Bildetekst øverst til høyre.

• Klikk på Kopier, og så er koden klar til å limes inn i redigeringsprogrammet eller der du vil dele den.

• Velg Bildetekst og skriv inn det du vil si om koden!

• Klikk på •••-menyen for enda flere alternativer.

Merknad: Denne knappen er usynlig for brukere som har tillatelsesnivåene «Kan vise» på siden.

Gi tilbakemelding