Knappar

Template buttons - hero
I den här artikeln

I Notion kan du enkelt replikera innehåll eller upprepa åtgärder som du använder ofta – vilket i princip skapar en mall i en sida. 🍣

Gå till vanliga frågor

Många av våra arbetsflöden omfattar små rutinuppgifter som att skapa en mötesagenda eller ändra statusar för uppgifter. En knapp gör det möjligt att utföra en hel del repetitiva uppgifter med ett klick.

Så här skapar du en knapp:

• Skriv / och sök efter Knapp

• Ge knappen en etikett och lägg till en emoji

• Lägg till steg och klicka på Klart

Infoga block

Infoga text över eller under knappen. Du kan inkludera alla innehållsblock (som kryssrutor, punktlistor, växlingslistor, etc.) som du kan använda på en sida i den här textrutan.

• Lägg till ett steg och välj Infoga block

• Använd textrutan för att skapa en mall för vad du vill ska visas när du trycker på en knapp.

• Klicka på Klart eller Lägg till ytterligare ett steg

Lägg till sidor i …

Lägg till en sidrad till en vald databas med valfria egenskaper.

• Lägg till ett steg och välj Lägg till sidor i ...

• Välj databasen du vill lägga till en sida i och om du vill använda en mall

• Lägg till ett namn

• Lägg till egenskaper för att redigera

• Klicka på Klart eller Lägg till ytterligare ett steg

Redigera sidor i …

Redigera sidor i en markerad databas. Du kan välja att redigera alla sidor eller vissa sidor enligt ett filter.

• Lägg till ett steg och välj Redigera sidor i ...

• Välj databasen som du vill redigera

• Välj Redigera alla sidor i databasen eller skapa ett filter för att hitta rätt sidor

• Lägg till egenskaper för att redigera

• Klicka på Klart eller Lägg till ytterligare ett steg

HC: Knappar för att redigera sidor

Visa bekräftelse

Visa ett litet bekräftelsemeddelande varje gång någon klickar på knappen. Inkludera dessa när du vill se till att en sida eller databas inte ändras av misstag.

• Lägg till ett steg och välj Visa bekräftelse

• Redigera bekräftelsemeddelandet och knapparna enligt behov

• Klicka på Klart eller Lägg till ytterligare ett steg

Öppna sida

Det här öppnar en vald sida när du klickar på knappen. Det kan röra sig om en befintlig sida eller en sida som skapats i själva knappen.

• Lägg till ett steg och välj Öppna sida

• Välj sidan som du vill öppna och i vilken vy du vill öppna den

• Klicka på Klart eller Lägg till ytterligare ett steg

• Håll muspekaren över knappen och klicka på ⋮⋮ i vänstermarginalen. Du kan även klicka på ikonen ••• som visas till höger. Det går även att högerklicka. Alla dessa åtgärder öppnar samma meny.

• Klicka på Radera för att ta bort knappen helt. Om du vill återställa den måste du göra om den helt.

Vanliga frågor

Hur skapar jag mallar för inkapslat innehåll?

Inkapslat innehåll är alla typer av innehåll som finns i ett annat innehållsblock, till exempel: bilder och text på en sida eller en att göra-lista i en växlingslista.

• Skapa innehåll som du vill replikera och dra det till en sida eller en växlingslista.

• Skapa en mallknapp och dra sidan eller växlingslistan till mall-avsnittet i konfigurationsformuläret.

• Klicka på Stäng och dra mallknappen till den lämpligaste platsen på sidan.

Kan jag använda en @-taggar som @idag i en mallknapp?

Ja! Du kan ange om du vill att @-omnämningen ska ange datumet/användaren, eller datum/användare när den kopieras.

What permission level does one need to interact with a button?

A user must have Full access or Can edit permissions to interact with a button on a page.

If the button is interacting with or making changes to another page or database, additional permissions will be required.

Add page: Must be editor of the target database.

Edit pages: Must be editor of the target database.

Open page: Must have read access of the target page.