Koodilohkot

Tässä artikkelissa

Koodilohkot sopivat hyvin ohjelmointikonseptien esittelyyn, koodin jakamiseen muiden kehittäjien kanssa ja oman koodipätkien kokoelman ylläpitämiseen. Niiden avulla on myös helppo kopioida koodia leikepöydälle käytettäväksi muualla 🕹️

Voit luoda mille tahansa Notion-sivulle koodilohkon koodin näyttämiseen niin, että se on erotettu muusta sisällöstä ja muotoiltu kielen mukaan.

• Napsauta + -kuvaketta, joka näkyy vasemmalla, kun viet hiiren osoittimen uuden rivin päälle. Valitse Koodi ja paina enter-näppäintä. Tai kirjoita /koodi ja paina enter-näppäintä.

• Kun uusi koodilohko on paikallaan, napsauta sen sisällä kirjoittaaksesi tai liittääksesi koodisi.

Notion tukee useiden eri ohjelmointikielten syntaksikorostusta. Muuta koodin näyttökieli seuraavasti:

• Napsauta kielen nimeä koodilohkon vasemmassa yläkulmassa.

• Kirjoita ohjelmointikielen nimi hakua varten ja valitse sitten painamalla enter-näppäintä.

Voit poistaa sivuvierityksen ja luoda rivinvaihdon koodilohkon reunaan seuraavasti:

• Vie hiiren osoitin koodilohkon päälle ja valitse ylhäältä oikealta ••• tai vasemmalta ⋮⋮. Voit myös napsauttaa hiiren oikealla painikkeella lohkoa.

• Ota käyttöön Rivitä koodi -asetus.

Vie hiiren osoitin koodilohkon päälle nähdäksesi oikeassa yläkulmassa Kopioi- ja Kuvateksti-painikkeet.

• Valitse Kopioi, ja voit liittää koodin editoriin tai minne haluatkin lisätä sen.

• Valitse Kuvateksti ja kirjoita haluamasi kuvaus koodista.

• Kun napsautat •••-valikkoa, näkyviin tulee lisää vaihtoehtoja.

Huomio: Tämä painike ei näy käyttäjille, joilla on sivulle ”Voi tarkastella” -käyttöoikeus.

Anna palautetta