Tabelvisning

Databaser i tabelvisning
I denne artikel

En tabel er den klassiske databasevisning, men tabeller i Notion er mere end bare rækker og kolonner. Hver række kan åbnes op som sin egen side, og kan indeholde lige de egenskaber, du ønsker 📊

Jump to FAQs

Der er flere måder at tilføje en database i tabelvisning på i Notion:

• Opret en ny side i dit arbejdsområde.

• Under overskriften Database skal du klikke på Tabel i den gråtonede menu, der vises.

Inline-tabel

• Hvis du vil lave en tabel inden i en anden side:

• Skriv /tabelvisning på en ny linje, og tryk på enter.

Bemærk: Udvid inline-databaser til helside ved at klikke på  øverst til højre. Hold musen over toppen af din database for at se menuerne med valgmuligheder. Klik på ••• for at se valgmulighederne EgenskaberFiltrér og Sortér.

Tilføj tabelvisning til en database

Du kan tilføje en tabel til en eksisterende database for at se dens data i dette format.

• Klik på + Tilføj en visning eller navnet på den aktuelle visning øverst til venstre i din database.

• Vælg Tabel i rullemenuen, og giv den et navn i tekstfeltet.

• Klik på Opret, så dukker din helt nye tabel op.

• Du kan stadig skifte tilbage til andre visninger ved hjælp af denne rullemenu til venstre.

Note: You can also create simple tables if you want to display plain text visually without database functionalities (such as filters, sorts, and specific property values).

Åbn en række som en side

Hver række på en Notion-tabel er sin egen side, hvor du kan tilføje mere indhold.

• Hold musen over rækken, og klik på ÅBN-knappen.

• Den åbner i forhåndsvisningstilstand. Klik på Åbn som side øverst til venstre for at se den som en hel side.

• Du vil se alle dine egenskaber organiseret øverst.

• Klik på egenskabens navn for at redigere navnet eller typen.

• Klik i egenskabsfeltet for at redigere indholdet.

• Omarranger egenskaberne ved at holde musen over dem og bruge ⋮⋮ til at trække dem op eller ned og slippe dem.

• Du kan også tilføje en ny egenskab til din tidslinje ved at klikke på ••• og derefter klikke på Egenskaber og + Ny egenskab.

• Under egenskaber er der plads til kommentarer, som vil blive tilskrevet dig. Du kan også @-omtale folk eller sider her.

• Sidens brødtekstområde kan redigeres ligesom enhver anden Notion-side. Tilføj de indholdsblokke, du ønsker, herunder inline-databaser.

Tilpas side

Når du åbner enhver side, har du mulighed for at ændre dens udseende på et par måder, der ikke kun vedrører typografi og tekststørrelse.

• Klik på ••• øverst til højre på enhver åben projektside og derefter på Tilpas side.

• Du vil se en menu, hvor du kan redigere udseendet af Tilbagelinks og Kommentarer samt Egenskaber.

• For tilbagelinks kan du vælge at vise dem udvidet i brødteksten på din side eller i en popover eller slået fra.

• For kommentarer kan du vælge at vise dem udvidet eller fra i sidens brødtekst.

• For egenskaber kan du omarrangere dem ved hjælp af ikonet ⋮⋮ og vælge, om de altid skal vises, altid skal skjules eller kun skal vises, når de er i brug.

Tilføj rækker

Der er flere måder at tilføje et nyt element til din tabel på:

• Klik på det +, der vises, når du holder musen ud for enhver række. Dette skaber en ny række under den.

• Klik på den blå Ny-knap øverst til højre. Dette skaber en ny række foroven, og åbner den øjeblikkeligt som en side.

• Klik på + Ny forneden i din tabel for at tilføje en ny række lige der.

• Hvis du er i den sidste række i din tabel, skal du trykke på shift + enter, så kommer der en ny række frem.

Valgmuligheder for rækker

Klik på ikonet ⋮⋮, som vises, når du holder musen til venstre for hver række (eller højreklik på rækken), for at få denne menu med valgmuligheder frem:

• Slet: Sletter rækken fra din liste.

• Duplikér: Skaber en nøjagtig kopi af rækken nedenunder.

• Kopiér link: Kopierer et ankerlink til den specifikke række til din udklipsholder.

• Omdøb: Giver dig mulighed for at omdøbe siden i din række uden at åbne den.

• Flyt til: Giver dig mulighed for at flytte rækken til et andet arbejdsområde eller en anden side (hvor den vil blive vist som en underside).

• Rediger egenskab: Åbner en menu med alle din tabels egenskaber. Klik på den, du vil have, og klik derefter på den nye værdi for den.

Redigering af flere rækker ad gangen

Du kan vælge flere rækker for at redigere deres egenskaber.

1. Klik på afkrydsningsfeltet til venstre for enhver række. (Hold musen over dette område for at gøre afkrydsningsfeltet synligt.)

1. Hvis du vil vælge alle, skal du klikke på afkrydsningsfeltet øverst til venstre i databasen ved siden af Titel-egenskaben.

2. Vælg en egenskab i den menu, der dukkede op, for at redigere alle valgte rækker.

Tip: Du kan anvende disse handlinger på flere databasesider på én gang. Vælg bare alle de sider, du vil ændre. Højreklik så, eller benyt genvejen cmd/ctrl + / til at redigere flere egenskaber ad gangen!

Rediger tabelegenskaber

I tabeller er hver kolonne en egenskab for elementet i den første kolonne. Dette er for eksempel en tabel med artikler, der skal læses. Artiklens titel lægges i den første kolonne, mens egenskabskolonnerne angiver datoer, status, tags og URL'er. Sådan redigerer du egenskaberne i din tabel:

• Klik på + helt til højre for din sidste kolonne.

• Klik på Egenskaber øverst til højre i tabellen og derefter på + Tilføj en egenskab.

• Giv din kolonne et navn, og vælg egenskabstypen fra Egenskabstype-menuen.

• Klik på en kolonneoverskrift for at ændre dens navn og den type egenskab, den indeholder.

• Skjul kolonner i din tabel ved at klikke på Egenskaber og derefter slå de egenskaber fra, som du ikke vil have vist. Slå dem til igen på samme måde.

Omarrangér kolonner og rækker

Du kan ændre rækkefølgen i din tabel med træk og slip på en pc eller i en browser.

• Ved rækker skal du holde musen over rækken, klikke og holde ⋮⋮-ikonet til venstre for at trække den op eller ned.

• Ved kolonner skal du klikke og holde overskrifterne for at trække dem til venstre eller højre (som nedenfor).

• Kolonners størrelse ændres ved at holde musen over deres kanter og trække til højre eller venstre.

Tip: You can also rearrange your columns by clicking Properties at the top right, then using the ⋮⋮ icon next to the properties shown to drag them up or down.

Ombryd celleindhold

Hvis dine celler har meget indhold, kan du få det vist på flere linjer.

• Klik på ikonet ••• øverst til højre i din tabel, klik på Layout og slå Ombryd alle kolonner til.

• Eller for at ombryde en enkelt egenskab, klik øverst i en bestemt kolonne og slå Ombryd kolonne til.

Beregninger

Nederst i hver kolonne i din tabel kan du køre beregninger, der viser dig oplysninger om de data, den pågældende kolonne indeholder.

Hold musen under den sidste række i din tabel, og klik derefter på ordet Beregn, som vises under enhver kolonne, du vil vide mere om:

• Du vil se en rullemenu, der indeholder disse beregningsmuligheder:

• Tæl alle: Giver dig det samlede antal rækker i kolonnen.

• Tæl værdier: Tæller antallet af egenskabsværdier, som kolonnen indeholder.

• Tæl unikke værdier: Tæller antallet af unikke egenskabsværdier, som kolonnen indeholder, hvilket udelader dubletter.

• Tæl tomme: Tæller antallet af rækker, der ikke har en værdi i kolonnen.

• Tæl ikke-tomme: Tæller antallet af rækker, hvor kolonnen er fyldt.

• Procentdel tomme: Giver dig procentdelen af rækker, der ikke har den valgte egenskab udfyldt.

• Procentdel ikke-tomme: Giver dig procentdelen af kort, der har egenskaben udfyldt.

• Tidligste dato: Hvis du har tidsrelaterede egenskaber i din tabel såsom Sidst redigeret eller Tidspunkt for oprettelse, kan du vælge at vise, hvornår den ældste række blev redigeret eller oprettet.

• Seneste dato: Viser, hvornår den nyeste række sidst blev redigeret eller oprettet.

• Datointerval: Viser dig tidsforskellen mellem det ældste og nyeste redigerings- eller oprettelsestidspunkt.

• Hvis du har en Tal-egenskab i din tabel, åbner du op for flere andre beregningsmuligheder:

• Sum: Viser summen af tallene i kolonnen.

• Gennemsnit: Viser gennemsnittet af tallene i kolonnen.

• Median: Viser medianen af tallene i kolonnen.

• Min.: Viser det laveste tal i kolonnen.

• Maks.: Viser det højeste tal i kolonnen.

• Interval: Trækker det laveste tal fra det højeste.

Gruppering

Du kan gruppere dine rækker efter forskellige egenskaber i din tabel for at visualisere dem på forskellige måder.

• Klik på menuen ••• og find Gruppe-afsnittet. Du kan gruppere efter næsten enhver egenskabstype: Vælg, Vælg flere, Person, Tekst, Tal, Dato osv.

• Tabellen vil nu blive grupperet efter værdierne for den pågældende egenskab. Hver gruppe har en til/fra-knap til venstre, så du hurtigt kan skjule og vise grupper for at fokusere på det, du har brug for.

• Tomme grupper kan også skjules ved at slå "Skjul tomme grupper" til.

Tabeller i tidslinjevisning

Når der vises en tabel i din tidslinje, skal du klikke på ikonet ⋮⋮, som kommer frem, når du holder musen til venstre for hver række (eller hvis der ikke vises en tabel, højreklik da på ethvert projekt, der er plottet på din tidslinje) for at få denne menu med valgmuligheder frem:

• Slet: Sletter rækken fra din tidslinje.

• Duplikér: Skaber en nøjagtig kopi af rækken nedenunder.

• Kopiér link: Kopierer et ankerlink til den specifikke række til din udklipsholder.

• Omdøb: Giver dig mulighed for at omdøbe siden i din række uden at åbne den.

• Flyt til: Giver dig mulighed for at flytte rækken til et andet arbejdsområde eller en anden side, hvor den vil blive indlejret som en underside.

• Rediger egenskab: Åbner en menu med alle din tidslinjes egenskaber. Klik på den, du vil have, og klik derefter på den nye værdi for den.

Filtrér din tabel

Se kun de rækker, der opfylder bestemte kriterier, afhængigt af hvad du har brug for.

• Klik på Filtrér øverst til højre i din tabel.

• Vælg, hvilken egenskab du vil filtrere efter i rullemenuen.

• Vælg den betingelse, du vil bruge, dvs. IndeholderIndeholder ikke osv.

• Definer værdien af den egenskab, du vil se, dvs. en specifik tag eller dato.

• Du kan også tilføje flere filtre på samme tid på denne måde!

• Fjern filtre ved at klikke på ikonet X ved siden af dem i  Filtrér-menuen.

Tip: Hvis du oplever, at du genskaber og sletter de samme filtre igen og igen, kan du overveje at oprette en ny databasevisning for det pågældende filter. På den måde kan du skifte frem og tilbage uden at skulle genskabe filteret hver gang.

Sortér din tabel

Når du sorterer dine data efter en egenskab i Stigende eller Faldende rækkefølge, vil alle data fra den pågældende række automatisk følge med.

• Klik på Sortér øverst til højre i din tabel.

• Vælg den egenskab, du vil sortere efter, og vælg derefter Stigende eller Faldende. Du vil se din tabel blive omarrangeret i realtid.

• Du kan tilføje flere sorteringer til en tabel, hvor sorteringskriterierne har forrang baseret på deres rækkefølge i listen. (Du kan bruge ⋮⋮ til at trække og slippe dem op eller ned).

• Fjern sorteringer ved at klikke på ikonet X ved siden af dem i  Sortér-menuen.

Søg i din tabel

Du kan søge efter specifikt indhold i din tabel.

• Klik på Søg øverst til højre, og skriv det eller de ord, du leder efter i sidetitler eller egenskaber.

• Du vil se din tabel ændre sig i realtid, så den kun viser de rækker, der svarer til det pågældende kriterium.

Du kan kopiere et ankerlink til denne specifikke visning af din tabel, så du kan dele den andre steder.

• Klik på ikonet ••• øverst til højre i din tabel.

• Klik på Kopier link til visning, så kopieres URL'en til din udklipsholder, så du kan indsætte den.

Skabeloner: Praktiske eksempler på tabelvisning

FAQs

Er der en måde at tilføje baggrundsfarver til specifikke celler på? Eller betinget formatering?

Ikke i øjeblikket, desværre. Det er dog et populært funktionsønske, så det er helt sikkert på vores radar! Indtil videre kan du bruge egenskaberne Vælg og Vælg flere til at tilføje et pift af farve til dine kort 🎨

Hvorfor kan jeg ikke slette Navn-egenskaben?

Vores tabeller adskiller sig meget fra traditionelle regneark, da hver række repræsenterer en databasepost, der kan åbnes som sin egen side eller visualiseres i andre databasevisninger. Titel-egenskaben giver dig adgang til databasesider. Når det er sagt, kan du trække kolonnen til venstre eller højre for at ændre rækkefølgen, som du vil!

Er der en måde at springe modalvisningen over og altid have Åbn som side som standardindstilling?

Ikke i øjeblikket – beklager!

Har Notion simple tabeller (der ikke er databaser)?

Hvordan kan jeg se, hvilke sider i min database der indeholder kommentarer?

Hvis du tilføjer en kommentar i diskussionsafsnittet på en tidslinje-projektside eller et andet sted i sidens brødtekst, vil du se en taleboble i den pågældende række i tabeldelen af din tidslinje med det antal kommentarer, den indeholder. Hvis du skjuler tabellen, kan du ikke umiddelbart se, om projekterne indeholder kommentarer.

Hvordan laver jeg en helsidedatabase om til en inline-database?

For at lave en helsidedatabase om til en inline-database skal du trække databasen ind i en anden side i sidemenuen, hvilket vil lave den om til en underside.

Klik derefter på knappen ••• til højre for titlen på undersiden, og gå til Lav om til inline i rullemenuen for at lave den om til en inline-database.

For at lave den om til en helsidedatabase igen, kan du klikke og trække inline-databasen tilbage ind i din sidemenu.

Hvordan kan jeg omdanne en eksisterende database med tabelvisning til en simpel tabel?

Klik på ••• øverst til højre og klik på "Konverter til en simpel tabel"

Bemærk, at denne mulighed ikke vises, hvis din database har flere visninger, indhold i databasesider, hundredvis af rækker, avancerede egenskaber som filvedhæftninger, eller hvis du er i helsidevisning.

Still have more questions? Message support

Give Feedback

Was this resource helpful?